Treceți la conținutul principal

 Tratament de rejuvenare prin microneedling (cu Dermapen)

Ce este microneedlingul?

Microneedlingul este o procedură cosmetică minim invazivă care este utilizată pentru a trata problemele pielii prin stimularea producției de colagen. Cunoscut și sub numele de terapie de inducție a colagenului, acest tratament creează micropuncturi în piele cu ajutorul unor ace miniaturale, sterilizate.


Beneficiile microneedlingului

Microneedlingul a câștigat popularitate pentru lista sa tot mai mare de beneficii. Se spune că întinerește și umple pielea cu un disconfort minim și foarte puțin timp de nefuncționare, și poate fi ajustat pentru a se potrivi nevoilor fiecărei persoane.

Beneficiile microneedlingului pot include:

  • reducerea aspectului cicatricilor, inclusiv a cicatricilor de acnee
  • reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor
  • reducerea porilor dilatați
  • reducerea aspectului hiperpigmentării, sau a petelor întunecate
  • netezirea tonusului neuniform al pielii
  • îmbunătățirea elasticității pielii
  • reducerea aspectului vergeturilor
  • reducerea aspectului cicatricilor
  • promovarea creșterii părului la persoanele cu alopecie
Microneedlingul este considerabil mai puțin costisitor decât terapia cu laser și poate funcționa mai bine pentru unele persoane. Tratamentele cu laser presupun utilizarea căldurii, care poate afecta pigmentarea pielii dumneavoastră.


Cum funcționează microneedlingul?

Microneedling funcționează prin încurajarea pielii dumneavoastră să producă mai mult colagen. Înțepăturile din timpul procedurii provoacă o ușoară leziune a pielii, iar pielea răspunde prin producerea de țesut nou, bogat în colagen.

Acest nou țesut cutanat are un tonus și o textură mai uniformă. Este obișnuit ca pielea să piardă colagen odată cu vârsta sau cu rănirea. Prin încurajarea pielii să producă țesut nou, colagenul suplimentar poate ajuta la obținerea unei pieli mai ferme.

Microneedlingul poate fi, de asemenea, combinat cu seruri topice, radiofrecvență și plasmă bogată în trombocite. Un dermatolog vă poate ajuta să vă orientați în deciziile privind opțiunile de tratament suplimentare și costurile estimate ale acestora.

Ce este Dermapen?

În momentul acesta sunt disponibile mai multe tipuri de aparate de microneedling, dar, din experiența noastră profesională, cel mai performant sistem de microneedling este Dermapen. La Amma Clinique folosim cel mai nou model: Dermapen 4, care garantează un tratament sigur și rezultate predictibile.

Dermapen 4 are mai multe inovații:

1. Utilizează un sistem automat de 16 ace de mărimea 33 pe scala Gauge, din oțel medical inoxidabil, sterilizate cu radiații gamma. Oscilează până la 120 vibrații/secundă și creează 1920 de canale pe secundă, adică cu 49,7% mai multe canale decât Dermapen 3 și cu 104% mai mult decât alte dispozitive de pe piață. Se formează peste 250 de microcanale pe centrimetri pătrați de piele. Mai multe canale înseamnă o permeabilitate mai bună a pielii pentru substanțele active și tratamente mai rapide, pe suprafețe mai mari.


 2. Adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte mare, în gradații de 0,1 mm, printr-un sistem ghidat electronic și nu mecanic, ca la celelalte metode. Asta permite o adaptare foarte bună a adâncimii acelor pentru a trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală), dar și o adâncime maximă de 3 mm pentru tratamentul cicatricilor adânci, atrofice (cicatrici postacnee, postchirurgie, postarsură, vergeturi).

 3. Acul special de unică folosință oferă și alte avantaje:

  • Un profil de siguranță excelent: acul, sistemul de prindere și aparatul sunt construite pentru a elimina complet contaminarea cu fluide în timpul tratamentului
  • Fără risc de rupere/zgâriere a pielii – la aparatele mai vechi exista un grad de rupere/zgâriere a pielii, dar inovațiile aduse sistemului de mișcare a acului a redus la zero aceste efecte negative. Datorită acestei schimbări, recuperarea după procedură este mai rapidă și se pot trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală).


Tratamentul, pas cu pas:

Pasul 1: Consultația

Amma Clinique pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluare a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că microneedling-ul este tratamentul optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este și o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

În timpul consultației, medicul urmărește:

  • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce vă doriți
  • Verificarea eventualelor contraindicații și a problemelor de sănătate
  • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: Procedura

Ședința durează aproximativ 60 minute. Cu 30-45 de minute înainte de a începe, se aplică o cremă anestezică. Protocolul nostru unic constă în aplicarea unui peeling superficial înainte de a începe procedura și a unui amestec de substanțe active personalizat în funcție de necesitățile pacientului. 

Urmează procedura propriu-zisă, care constă în alunecarea pe piele a dispozitivului cu ace în mod repetat. 

La sfârșit se aplică, timp de 20 de minute, o mască specială cu rol de hidratare și calmare a pielii și o lampă fotodinamică care activează procesele de vindecare și regenerare. La plecare, pacientului i se aplică o cremă cicatrizantă cu factor de protecție solară.

Pasul 3: După tratament

După tratament, este necesar să îi acordați pielii timp să se vindece. Se evită aplicarea de machiaj timp de 24 ore și se evită expunerea la soare timp de 72 ore. După o procedură de microneedling, marea majoritate a pacienților preferă să se reîntoarcă la activitățile zilnice și serviciu după 24-72 ore. Înainte și după procedură, dermatologul vă va explica în detaliu etapele tratamentului și veți putea pune întrebări.

  • Recuperare rapidă după tratament
  • Nu necesită precauții speciale (se poate efectua în sezonul cald)
  • Rezultatele se văd după 2-4 săptămâni

👩‍⚕️Dr.Alina Nemeți - medic primar dermatovenerologie, specializare în onco-dermatologie și estetică medicală ------------------------- ☎️Programări la numărul de telefon 📞0740501805 sau printr-un mesaj în privat. 📲Site - ammaclinique.ro 🏥AMMA CLINIQUE, str. Avram Iancu, bl 8/4, situată în Blaj, județul Alba.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TROMBOZA VENOASĂ PROFUNDĂ

TROMBOZA VENOASĂ PROFUNDĂ - TVP Ce este?              Tromboza venoasă profundă este reprezentată de formarea trombilor (cheagurilor)  în lumenul venelor profunde, afectând, de obicei, venele profunde ale membrelor inferioare (venele tibiale, poplitee sau femurale) și venele profunde ale pelvisului. Rar, tromboza se poate localiza şi la nivelul membrului superior sau în alte părţi ale organismului. Care sunt situaţiile în care apare tromboza venoasă profundă?            Dr. Rudolf  Wirchow, medic german, a fost primul care a descris mecanismele care stau la baza apariției trombului intraluminal, publicând, prima dată în 1856, teoria care a fost numită ulterior după el ca fiind „triada lui Wirchow”.  Aceste mecanisme sunt: staza sau turbulența fluxului sangvin, afectarea/lezarea endoteliului vascular și hipercoagulabilitatea. Factori de risc în apariţia TVP: imobilizarea prelungită – posttraumatic (după fracturi) sau în cursul altor afecțiuni (accidente vasculare, infarct miocardi

BOALA CAROTIDIANĂ

  BOALA CAROTIDIANĂ Ce este? Creierul primeşte sânge cu oxigen şi substanţe nutritive prin patru artere: două artere carotide (de importanţă centrală) şi două artere vertebrale. ATEROSCLEROZA CAROTIDIANĂ (procesul de depunere a COLESTEROLULUI si a calciului circulant) este favorizată de: FUMAT, HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ (TA > 140/90 mmHg), DIABET ZAHARAT, OBEZITATE, VȂRSTA peste 50 ani, COLESTEROLUL crescut (>200mg/dl), ISTORIC FAMILIAL de boală arterială periferică, boală coronariană sau accident vascular cerebral.    Care sunt simptomele? În stadiile incipiente, boala carotidiană nu determină semne sau simptome. Pe măsură ce boala se agraveaza, creierul va fi privat de sânge, producandu-se un ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL sau ACCIDENT ISCHEMIC TRANZITOR:   amorţeală sau slăbiciune brusc instalată la nivelul feţei sau a membrelor, cel mai adesea pe o singură parte a corpului tulburări de vorbire sau înţelegere brusc instalate tulburări de vedere brusc instalate pierderea echilibru